Преглед на печата - 23 февруари

"Екшън на търг за 2200 декара гора в Любимец", е водещото заглавие в днешния брой на "Хасковска Марица". Жители на любимчанското село Лозен скочиха срещу продажбата, новият собственик обеща да не прави гола сеч, е допълнението в дописката.

Друго тревожно заглавие от първа страница: "Разярен бик уби стопанина си". Синът на Огнян Бодуров го заварил облян в кръв, с разкъсан корем и гърди.

"Разбиха бракониерска група", четем още на страниците на "Марица". Групата, ловила от доста време незаконно риба в язовир "Ивайловград", е била заловена при съвместна акция на горски стражари, ивайловградски полицаи и местни жители.

Продължаваме с негативните заглавия от новия брой на "Хасковска Марица": "Фермери остават без помощи", е челното заглавие на трета страница. Не можем да представим фактури за закупен фураж, цитира вестникът животновъди от община Минерални бани.

И още от криминалната хроника, но с адрес Свиленград: "Вандали вилнеят на свиленградския пазар". Освен, че редовно чупели кошчетата за смет през нощта, вандалите посегнали и на модерната настилка на новото тържище в града.

"Проверяваме осигуровките си с чип", пише още "Марица". Това ще спести време на хората, защото само с едно поставяне на електронната карта на пластината на терминала те ще получат нужната им информация.

"Компютърен спец взе изпити за 4-ти клас", четем още в новия брой. Напълно незрящият Руми Емин издържа успешно всички изпити за четвърти клас и ще получи удостоверение за завършена начална степен на обучение.

"Ново младежко средище в Хасково", е друго заглавие от днешните страници на "Марица". "Бъди в час, ела при нас!" - такава покана отправя новият младежки център, изграден с финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта.

"20 градуса през уикенда", е една от добрите новини. Времето в региона през почивните дни ще бъде топло, само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, цитира вестникът метеоролози.

"Овошки по 6,50 на пазара", "Показват 13 проекта за интересно училище", "80-годишен пише книга заради внучката си" – всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини