Въвеждат „такса-имигрант” за чужденците на Острова

Чужденците, пристигащи във Великобритания, ще трябва да плащат „такса-имигрант".
Това пише в днешния си брой ежедневника „Daily Telegraph".


Очаква се британският министър на вътрешните работи Джаки Смит да обяви намеренията на правителството за въвеждането на по-високи данъци за пристигащите на Острова чужденци.


Новите мерки идват след все по-задълбочаващата се дестабилизация в сферата на здравеопазването, образованието и обществените услуги.

Изданието допълва, че съгласно новите мерки новопристигналите чужденци, които се очаква да се устроят трайно във Великобритания и които представляват по-голямо „бреме" за държавата ще бъдат облагани с по-високи данъци.


Според „Daily Telegraph" става дума за по-възрастните имигранти, които съответно ще имат нужда и от повече медицински услуги, за разлика от младите работоспособни чужденци.

Обществените услуги навлизат в критичната си фаза, твърдят поддръжниците на новите законодателни стъпки, визирайки средствата, които се отделят за новопристигащите на Острова чужденци, особено тези от Източна Европа. Болниците и училищата са препълнени с имигранти, отбелязва ежедневникът.


Същевременно обаче критиците на новите мерки, смятат, че те ще бъдат недостатъчни за осигуряването на нужните средства за имигрантите.


Очаква се по-голямата част от средствата да дойдат от увеличаване на таксите за виза за чужденците. Това е и една от причините за недоволството към предлаганите законодателни промени. Имигрантите от източна Европа нямат нужда от подобна виза, заради членството на страните им в ЕС, тоест увеличаването на таксите няма да ги засегне.


Очаква се данъкът да възлиза на 10% от сумата, плащана за обикновена виза, която се равнява на 200 лири, тоест желаещите да останат на Острова повече от 6 месеца, ще дават допълнително по 20 лири такса.


Изданието посочва още, че се предвижда имигрантите да полагат изпит по английски език ( Припомняме, такива мерки спрямо имигрантите въведе вече Франция).

Обсъждат се и планове да се въведе налагането на обществено полезен труд за пожелалите британски паспорт.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини