Разказано от вас: Зимна приказка в рая

Ако душата ви е замръзнала, а банковата ви сметка е пълна, не се чудете, а си купете билети за рая. Всички останали, които дори нямат банкова сметка, нека затворим очи и помечтаем...

Мексико - рай и красота, незатихващи фиести и купон до сутринта, деликатесно меню и чудесно обслужване.

Още в мига, в който се приземите на летището в Канкун ще усетите, че мексиканците никак не са толкова изостанали, колкото сте си мислели. Едно сравнително модерно летище, доста по-добро дори от онзи наш нов терминал, с който така се гордеем. Прави впечатление, че туризмът е доста развит. На излизане от самото летище, мексиканските власти раздават безплатни книжки с всички атракции в околностите и карти на туристическите райони. Дори няма нужда да обменяте пари, защото американския долар се приема абсолютно навсякъде.



За тези, които са дошли да купонясват, препоръчвам да разопаковат багажа си в Канкун, а онези, които обичат огоромни лъскави курорти, където да почиват необезпокоявани, да се качат на едно такси и да пропътуват около 65 км в посока Ривиерата на Маите. Лъскави пет звездни комплекси ви очакват зад огромни строго охранявани порти. След като охраната запише името на таксиметровия шофьор, номера на колата му, както и имената на гостите, големите врати се отварят и пред вас се разкриват алеи с приказно поддържани градини. На рецепцията ви очакват с червена роза за всяка дама и освежително шампанско. Обикновено комплексът се състои от доста сгради, като престоя в тях е на различна цена в зависимост от това дали бихте искали да отседнете в най-близките до морето постройки или в по-отдалечените, които са на около 7 мин. пеша или 2-3 минути с количките на хотела, които ви разхождат назад-напред непрекъснато, в случай, че не желаете да вървите. Почти всички комплекси са от така наречения "пълен пакет", което ще рече, че абсолютно всякаква консумация, дори и румсервиза ви е включен в тарифата. Това определено е прекрасна оферта, тъй като имате на разположение поне 4 различни вида луксозни ресторанти, както и изключително богат бюфет, които са отворени почти през цялото време. Огромен плюс е и фактът, че всякакъв вносен алкохол е също включен в цената, а баровете са отворени 24/7. Общоприето е обаче оствянето на 1-2-5 долара бакшиш когато прецениш. Мексиканците определено са свикнали с бакшиша, тъй като повечето туристи са американци, а при тях това е практика.



През деня имате възможност да се запишете на различни атракции, които се предлагат в хотела срещу допълнително заплащане. Изборът е много разнообразен. Ако сте любители на морски пътешествия може да се запишете за целодневна разходка с яхта, както и скубадайвинг в Карибско море. Предлагат се и целодневни разходки до пирамидите на маите, плуване с делфини, вечерно парти на кораб и много други.


В дните, в които решите да останете в хотела и да почивате край басейна или на плажа, комплексът ви предлага безплатни уроци по салса и меренге, волейбол, както и безплатна интернет мрежа на самят басейн.



В един от най-известните комплекси – Иберостар, може да видите интересни видове красиви и безобидни животни, които се разхождат из хотела за атракция на посетителите.



Персоналът почти навсякъде е много приятелски натроен и се грижи за вашето настроение. Маркетинг проучвания и запитвания дали сте доволни от обслужването се провеждат доста често и имате възможността да изкажете собственото си мнение и да дадете препоръки ако желаете.



Луксът в самите стаи е на много високо ниво, включва плазмен телвизор, климатик, прекрасно обзавеждане и луксозна баня.





Когато решите, че е време да усетите вкуса на нощния живот, можете да си вземете такси до Канкун или Плая дел Кармен. Меката на купона е в известния "Коко Бонго" клуб в Канкун, където просто не можете да останете безпричастни. Там всичко живо пее, танцува, пие и се забавлява до сутринта. Входът е около 50 долара, но консумацията на алкохол и програмта е включена в цената. Имайте в предвид обаче, че сервитьорите и тук, както навсякъде, очакват от вас бакшиш. Програмата е изключително богата и забавна и продължава почти цяла нощ. Често се случва да ви заведат на сцената и увлекат в забавни фиести или да ви заснемат и излъчват на видеостената. От тавана вали цветна хартия непрекъснато, хвърчат огромни балони, които хората си подават или ви раздават зелени пръчици, светещи като неон. Всеки е част от купона. Музиката е забавна, а програмата - уникална. Опитни танцьори умело имитират всякакви звезди, а току виж от тавана се спусне спайдермен или професионални акробати.





Едно нещо трябва да имате наум обаче. Мексико далеч не е едно от най-безопастните места. Отвличания и ограбвания се случват, тъй че очите ви винаги трябва да са отворени на четири.



Едва ли има нещо по освежаващо от тропическо слънце, което въпреки че залязва в пет часа, е изключително силно дори и през януари. Прекрасно е да имаш чудесен тен, който да те топли в снежните зимни дни. Затварям очи и потъвам в спомена за моята зимна приказка






Източник: blog!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини