БГ фермери: Протест - съд, по бързата процедура.

От полицията в Мездра освободиха задържания организатор на протестния поход на фермерите Андриян Цаконски. Той ще бъде съден по бързата процедура, тъй като срещу него са повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред.
На 20 февруари Цаконски трябва да се яви в РПУ - Мездра, за да получи обвинителния си акт. Тази сутрин сутрин той бе арестуван заедно с други фермерии престоя в полицията шест часа.

Животните бяха прибрани обратно във фермите с камион. Задържането им бе заради изискванията на НВМС, според които по закон животните не могат да бъдат премествани от едно място на друго без разрешение на службата, каквото фермерите нямат.

Фермери от Врачанско и Великотърновско тръгнаха от село Търнава към София заедно с 25 крави. Те искаха целогодишна субсидия на литър мляко. Фермерите заедно с кравите трябваше да пристигнат в столицата в сряда, 20 февруари, когато е планиран национален протест.

Днес по-рано Цаконски се закани отново да поеме към столицата, но този път не само с животните, а и със селскостопанска техника.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини