Преглед на печата- 12 февруари

„Новинар Юг": „Заспал чех затвори Е-80"- челото на информационния всекидневник. Ярослав Кмек заспал зад волана и така DAF-а му се преобърна и затвори за няколко часа международния път.

„Сливат училища и в Хасково"- водещо информира „Новинар". До 30 март общината ще даде на просветното министерство предложенията си кои школа да се обединят.

„40 учители блокираха кабинета на Панайотов. Жалват се от новата си директорка"; „Турските фришопове затвориха за ремонт";„Местят „Хасково" в Стамболово. Кметът Гюнер Сербест готов да поеме издръжката на отбора"- четем на първа страница във вестника.

От втора „Новинар" съобщава: „ Запечатват читалище заради Емил Георгиев". Общинският съветник отишъл на събрание на настоятелството с готов сценарий, кметът на Книжовник запечатал в отговор сградата.

И пак в същото село: „Частна гвардия брани село от престъпници. Вече трети месец без кражба, плашат кмета на Книжовник с прокурор"

На страниците на „Новинар Юг" ще прочетем още: „Екскмет призован пред Темида. Хаджииванов е свидетел на отстранения кмет на село Крум"; „Джордано Бруно" чака 50000 лева за ремонт"; „Хасково санира детските градини. Общината финансира обследването от бюджета си".

„И болниците на тезгяха"- с това заглавие ни посреща на първата си страница вестник „Хасковска Марица". Общинските съвети ще решат да бъде ли обявена за приватизация болницата в града им. Ще предагат всички без МБАЛ Хасково.

„България последна по енергийна ефективност"; Краят на фришоповете удря трафикантите"; „Кило краставици стигна 3,40 лв." ; „Появиха се първите мартеници"- заглавия все от първа страница на „Марица".

„Вест- Мехмед Мюмюн" оставя 8 села без дърва"- информира от втора изданието. Търговецът не изпълнил договора с общината и е вече разтрогнат. Общинският съвет в Минерални бани гледа местните данъци в петък, очаква се повишение с 28 на сто, четем още в дописката.

„1 млрд. евро от ЕС за селски библиотеки"; „Искат 1 млн. лв. за детска градина в Свиленград"; „Стари фотоси и носии на изложба в Ивайловград"; „Събориха свърталище на наркомани в Хасково"- пише още „Марица".

„Матурите трябваше да станат задължителни още преди 10 години", заявява от страниците на вестника Директорът на Младежки център Диян Янев. В 8-и клас учениците трябва да са научили български, но пропуските им остават до 12-и. Зрелостните изпити ще покажат недостатъците на родното образование. Вместо любимото си есе, младежите ще пишат непознатото за тях резюме- акцентите от интервюто в „Хасковска Марица"
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини