Преглед на печата- 6 февруари

„Новинар Юг": „Правят Топ 100 на алкохолиците"- челото на информационния всекидневник. Хората, които буйстват в болницата, трябва да се водят в отрезвител, категорични са докторите.

„10 пъти по- малко за пътища"- водеща тема тази сутрин в „Новинар". Почти 10 пъти са орязани парите от държавата. Миналата година ОбС поиска 2 млн. лв. за ремонти и изграждане на общински шосета. Кабинетът отпусна 263100 лв.

„Трябват 500000 евро за „Св.СВ. Константин и Елена". От реставрацията на храма в Одрин ще спечелят всички";" Над 3200 спрени на външната граница. Драстичен контрол спрямо опитите да се влезе у нас."; „Проверяват „златния гьол" след уволненията"- пише на страниците си вестника.

„Общината купува 3 нови самосвала"- информира „Новинар". Правим тотална подмяна на автопарка, със старите ГАЗ-ки влизаме в големи разходи, обяснява пред изданието шефът на „Екопрогрес" Коста Саржев.

„Взрив в такси, двама ранени"- четем още в „Новинар Юг". Изтичане на метан предизвикал експлозията, след като двамата шофьори запалили цигари.

Същата тема, но под заглавие „Такси- бомба горя в Димитровград" срещаме на първа страница и във вестник „Хасковска Марица". Огънят спрян преди да нажежи бутилките с метан, допълва по случая изданието.

„Прибират джип на ВиК длъжник"- челото на „Марица". Народът се юрна за кредити заради натрупаните сметки.

„Гаф на МОН остави младежи без книжка"-водещата тема във вестника. За нас е важно младежът да има диплома за основно образование, твърдят от МВР.

„Димитровград обгазен със серен диоксид"; „Грипна епидемия от четвъртък"; „Донорът „Хасково" спаси много отбори"- футболната новина в „Марица".

„Болничен ремонт точи бюджета на Тополовград"- съобщава „Хасковска Марица". Няма проблем ще се разплатим за 7 години, твърди болничната шефка. От кметството пък заявяват, че за исканите от септември 325000 лв. трябва да се тегли кредит.

„Разрухата зад паравана на сергиите"- заглавие, с което ни посреща на първата си страница седмичникът „Тракия XXI век". Група ветерани искат от управата спешна намеса за доброто и правилно стопанисване на спортните имоти в община Димитровград, допълва изданието.

„Избраха Петя Петкова за кметски наместник на Мариино и Вулкан"- пише „Тракия" и допълва: Общинската администрация ще търси варианти за благоустрояването на двата квартала.

„Христо Ковачки прогнозира възраждане на „Марбас"- информира изданието. Неформалният водач на партия ЛИДЕР ще увеличи капацитета на ТЕЦ „Марица-3" с още 100 мегавата.

На страниците на „Тракия" ще прочетем още : „Взеха паспортите на 36 бизнесмени"; „Позитано" 20 ще лобира за клуба на социалистите"; „Махат сергии на битака"; „Празнуват Деня на пчеларя на 8-и".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини