Пак: Две деца от детската градина в "Лозенец" отровени с лексотан

Две четиригодишни деца са постъпили със съмнение за отравяне в детската токсикология на "Пирогов" на 29 януари вечерта. Взети са им кръвни проби и след анализ е установено наличие на лексотан, съобщиха от лечебното заведение.

Веднага са били уведомени компетентните органи, тъй като децата са от същата детска градина в кв "Лозенец", от която на 28 ноември 2007 г. в болница постъпиха 18 деца с картина от тежко отравяне.

14 от децата бяха оставени на лечение в "Пирогов". Всички пострадали малчугани бяха четиригодишни, от една група в детската градина.

Изследванията показаха, че децата са били натровени с нефидипин, диазепам и лексотан, уточни тогава д-р Анета Хубенова, началник на Клиниката по детска токсикология в лечебното заведение.

МВР тогава разследва как точно е станало отравянето. Разпитвани бяха директорът и персонала на детската градина. Веднага след като се разбра за инцидента, Столичната община съобщи, че ще разследва инцидента.

През декември на директорката на детската градина беше наложено административно наказание "забележка".

Събраните доказателства при разследването стигнаха до заключението, че е проявена небрежност на някоя от възпитателките в детската градина.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини