Започна карнавалът в Рио де Жанейро

Домакинът на карнавала в Рио де Жанейро - измисленият "крал Момо" - получи от кмета Сезар Майа символичния ключ на града, съобщи Ройтерс. "Кралят", в който се бе предплатил архитектът Алекс де Оливейра, бе обграден от актьори, облечени като членове на португалската кралска фамилия.

Тази година карнавалът е посветен на 200-годишнината от пристигането на португалския кралски двор в Бразилия. Много от школите по самба са избрали за своя тема за предстоящия в края на седмицата парад събитията от 1808 г., които превърнаха за кратко време Рио де Жанейро в столица на Португалия, след като кралският двор избягал от настъпващата армия на Наполеон.

"Никога преди не съм получавал толкова много писма по електронната си поща с оплаквания от непрекъснатите улични празненства", заяви кметът на церемонията в Самба сити снощи.

"Това означава, че все повече и повече хора излизат на улицата, има все повече зрители, все повече хора се забавляват и се наслаждават на духа на Рио", допълни той. БТА

През тази седмица в Рио Де Жанейро се очаква да пристигнат над 750 000 туристи. От седмици насам през почивните дни улиците на Рио де Жанейро са задръстени от местни процесии.

Основното събитие на карнавала са двата парада на школите по самба, които са насрочени за неделя и понеделник и в които ще участват над 6000 танцьори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини