Правни действия срещу Германия, ограничавала онлайн хазарта?

Европейската комисия се готви да предприеме правни действия срещу Германия, заради ограничаването на чуждестранната конкуренция на нейния вътрешен пазар за хазарт.

Очаква се през следващата седмица Комисията да вземе окончателно решение относно това какви действия точно да приложи спрямо Германия.
Според източник от хазартната индустрия, на който се позовава CNET, на предварителната среща в сряда не са били повдигнати възражения срещу този ход.

Новият немски закон влезна в сила на 1 януари, като забранява онлайн хазарта с изключение на залаганията за конни надбягвания. Европейската хазартна онлайн индустрия осъди през миналата седмица забраната върху уеб хазарта като незаконна и сезира веднага Комисията, която е изпълнителното тяло на Европейския съюз, с цел законът да бъде отменен.
Очаква се ЕК да започне ново дело срещу Германия с формално известие.

През миналата година Комисията предприе дело срещу най-големия данъкоплатец на ЕС, но сега може да го изостави за сметка на новото.
Комисарят за вътрешния пазар на ЕС Чарли Маккриви има желание да премахне всички препятствия за конкуренцията в сектора на услугите, който е изключително важна част от пазара на общността.

Маккриви предприе правни действия срещу Германия през миналата година, които засягаха хазартните закони на страната.Новото дело може да се гледа в Европейския върховен съд, а Германия да бъде глобена и накарана да промени своите закони, за да спази правилата на ЕС.

От Комисията се оплакаха, че Германия не е уведомила Брюксел по подходящия начин за своя нов закон.

Според Европейската асоциацията по игри и залагания (EGBA), немската забрана нарушава пряко закона на ЕС за свободното движение на услуги.

С този мотив EGBA отправи молба към Европейската комисия да вземе спешни мерки по случая.

Досега Маккриви е повдигнал съдебни дела срещу десетина страни, членки на ЕС, за задушаване на конкуренцията в своите вътрешни хазартни и лотарийни сектори.

Той получи подкрепа и от няколко решения на Европейския върховен съд, най-високата съдебна инстанция в блока, съставен от 27 държави.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини