Подаръците на Путин с картичка от Буш

СОФИЯ. Подаръци от руския президент Владимир Путин и картички от стопанина на Белия дом Джордж Буш изненадаха властта.

Премиерът Сергей Станишев получи дар от Господаря на Кремъл вчера, три дни след отпътуването му от България. Путин изненада министър-председателя с голямата луксозна 1000-странична книга "Сказания о русской земле". Четивото е поставено в огромна червена кутия, като на капака й е изписано заглавието със златни букви. В книгата са събрани историографски материали, по-голямата част от които непубликувани досега. Сказанията разказват за древноруски митове до истории за последните руски царе, допълнени с над 750 илюстрации. Уникалното четиво е било настолната книга на последния руски император Николай II. Авторът на труда е Александър Нечволодов, член на Императорското научно-историческо общество. Като историк Станишев остана доволен от подаръка на Путин.

Както е известно, Господарят на Кремъл прави знакови армагани. Путин обича да подарява и получава книги. В библиотеката в Кремъл по време на двата си президентски мандата той е събрал над 6000 четива.

Сергей Станишев получи от първия руски вицепремиер Дмитрий Медведев малък порцеланов сервиз за чай с позлатени кантове, съобщиха от "Дондуков" 1. Премиерът пък изненадал госта си с фиала, реплика от Рудоземското съкровище.

Междувременно стана ясно, че по времето на пристигането на армаганите от Кремъл у нас дойдоха и картички от американския президент Джордж Буш. Шефът на НИМ проф. Божидар Димитров получи поздравителен адрес от стопанина на Белия дом "с комплименти от президента". Писмото бе придружено от снимка от 11 юни 2007 г. на Буш до тракийските ни съкровища в НИМ от официалния фотограф на Белия дом Ерик Драмер.
Източник: standartnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини