Евакуират сгради в Бруклин заради боен арсенал в българин

Българин е задържан за незаконно притежание на оръжие в Нюйоркския квартал Бруклин, съобщи електронно издание Greenwich Time.

При ареста на 37-годишният Ивайло Иванов в жилището му са намерени 7 самоделно направени цилиндрични бомби, както и голям брой други оръжия.

Заради откритите оръжия всички намиращи се в близост до апартамента на Иванов сгради са евакуирани.

Иванов е бил арестуван, след като сам е спрял полицейска кола през нощта и е заявил, че по него е стреляно. Действително мъжът е бил с огнестрелна рана и е бил откаран в болница. По-късно обаче е станало ясно, че Иванов се е прострелял сам.

Мъжът е направил самопризнания за инцидента.
При последвалия обиск в жилището на Иванов, полицаите намират, освен бомбите и пистолети, арбалет, стрели, заглушители и други оръжейни материали.

Установено е и че Иванов е безработен и е от България.

В момента разследващите проучват по какъв начин Иванов се е сдобил с оръжието и какво е смятал да прави с него.

Срещу българина са повдигнати обвинения за незаконно притежание на оръжие и подвеждане на органите на реда чрез съобщаване на фалшив инцидент.

Джеймс Робинсън, съсед на Иванов, разказва, че българинът живее в апартамента, в което са открити оръжията от години заедно с доцент от Колумбийския университет.
Съседът допълва, че Иванов, който той описва като „приятен човек", е прекарвал повечето от времето си у дома, за разлика от доцента, който пътувал много.

Според Робинсън, Иванов се е занимавал с компютри.

Мислих, че е компютърен консултант или нещо подобно, но тази сутрин беше голяма изненада, казва още съседът.
Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини