Британска цигуларка ще разпространява албума си по интернет

Британската цигуларка Тасмин Литъл съобщи на своя интернет сайт, че ще разпространява безплатно он-лайн следващия си албум.

От следващата седмица албумът "Гола цигулка" може да бъде закупен от сайта й. Тази инициатива има за цел да сложи край на елитарния имидж на класическата музика, заявява цигуларката, цитирана от всекидневника Гардиън.

През октомври миналата година английската рок група Рейдиохед направи сензация, като започна да предлага албума си на своя интерет сайт, за да избегне разпространяването му от музикалните магазини.

Всеки купувач можеше свободно да определи цената, която да плати за албума. Тасмин Литъл, която е известна в кръговете на меломаните, обясни, че с този жест иска да привлече по-широка аудитория.

"По една или друга причина се смята, че класическата музика върви ръка за ръка с определено равнище на образование, с определен цвят на кожата или с определено местожителство и аз съм малко отегчена от това", признава тя. "Исках да премахна възможно най-много прегради и да разбера дали има някаква разлика".
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини