Suzuki A-Star – новата звезда на Индия?

Може би най-много концептуални модели в света на международните автоизложения се представят по време на салона в Детройт /NAIAS/, но случката с този автомобил не е такава. Той ще дебютира също през януари следващата година, но не в Детройт, а в Ню-Делхи, Индия. Става дума за новата глобална мини кола на Suzuki, наречена А-star, заради попадането и в А-сегмента на пазара.

А-стар е петата по ред глобална кола на Suzuki и идва след представянето на модела от Б-сегмента – Splash през есента във Франкфурт, кола направена съвместно с американския гигант GM. Новата кола е хечбек с пет врати и еднолитров бензинов двигател.

Индия със стремително развиващия си пазар е от изключителна важност за Suzuki. През 80-е години на миналия век японците направиха джойнт-венчър с индийската държава при основаването на Маruti Udiog Ltd известна днес като Маruti Suzuki Индия. Серийното производство на новата кола ще става в завода в Манесар, а автомобилът ще се предлага основно в Азия и Европа от началото на следващия октомври.
Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини