Експеримент: 5-годишен аутист владее телепатия (видео)

Запознайте се с 5-годишния Рамзес Сангуино. Майка му вярва, че детето и диагностицирано с аутизъм е гений. Тя го смята за учен. Рядко срещана индивидуалност, със забележителен талант, нехарактерна за възрастта и опита му.

От най-ранна възраст Рамзес избягва да си играе с играчки, защото обичал да чете книги.

Той разпознава дори периодичната таблица. Докато връстниците му тепърва се учат да четат, момчето вече чете на няколко езика и дори се справя с алгебрата.

Но най-смелото твърдение на майка му е, че малкият Рамзес е телепат. Когато тя си намислела число, момчето го познавало.

Но дали наистина е телепат ? Талантите му привлякоха вниманието на експерти.

Диане Пауел е невролог, изучаващ телепатията и връзката й с аутизма. Тя вярва, че телепатията може да е алтернативен метод за комуникация между деца, диагностицирани със заболяването, които обиктовено имат проблем с речта и техните родители.

Доктор Пауел провела експеримент с момчето, за да изследва способността му да чете мислите на майка си. Детето трябвало да разпознае цифри представени от карти за игра, в експеримента асото символизирало цифрата едно. Майката държала картите, а детето трябвало да познае цифрата.

Рамзес се справил в три от всичките 5 случая.

Въпреки че са окуражаващи, резултатите не са убедителни. Но майката на момчето настоява, че способностите му са изключителни.

Междувременно изследването на доктор Пауел продължава, тя също е убедена, че телепатията съществува.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини