Пингвин изминава хиляди километри, за да се види с човек, спасил живота му

Пингвин изминава хиляди километри. всяка година, за да се срещне отново с човека, който в миналото е спасил живота му, съобщи „Metro”.

71-годишният Жоао Перейра де Соуса е зидар и рибар, който живее в крайбрежно село край Рио Де Жанейро. През 2011 г. на брега той открива малък пингвин, който е в окаяно състояние и близо до смъртта. Жоао прибира пингвина, грижи се за него и всеки ден го храни с риба. След една седмица той се опитва да върне животното обратно в морето, но то отказва да го напусне. Жоао кръщава своя нов приятел Диндим. Двамата прекарват заедно 11 месеца, след което пингвина внезапно изчезва.

Няколко месеца по-късно обаче, най-неочаквано Диндим се завръща и намира Жоао на брега. Той директно тръгва след него в дома му. От тогава насам, пингвина прекарва по 8 месеца всяка година с Жоао. Според специалисти най-вероятно през останалите 4 месеца той се намира край бреговете на Аржентина и Чили. Тогава е и неговото време за разплод.

„Обичам пингвина, сякаш ми е дете. Вярвам, че и той ме обича. Той не позволява на никой друг да го докосва. Позволява ми да го храня и прегръщам. Той пристига на всеки юни и си тръгва през февруари“, заявява Жоао.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини