Новият зам. на МОН: Учебници за 1 и 5 клас ще има

Учебници ще има до две седмици, ще има яснота за истрията за пети клас, и за буквара за първи клас. За 7 от 1 и 11 от пети, два са проблемни, за които има време да се разрешат.

Това един доста значим проблем в момента неговото разискване продължава две седмици. Ще помоля за малко вода, този проблем го приемам доста емоционално и усещам необходимостта от вода,.

Това е едно изключително голямо сътресение в държавата ни, което показа, че образованието е много голям приоритет.

Това заяви в интервю за bTV новият заместник-министър на образованието.

Според него промяна има и тя е много, много голяма: "Вие знаете, че не е важно какво ще покажете, а как ще го покажете. Много е съществено как ще се учи даден учебен материал. Това е голямата промяна, заложена в предучилищното възпитание."

Стаматов уточни, че всички тези произведения и още много ще се изучават в 60% от времето, което има учителя за да ги представи, останалото време те могат да бъдат затвърдени, това е ужасно много време, ако класа не е на необходимото ниво или процесът е бавен.

Учителят е този който реализира всяка една промяна. Най-важното звено е учителят. Всички знаем колко е ниско самочувствието му и тук и вашата роля учителят да се чувства уважаван и значим.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини