В ГЕРБ обсъждат пет кандидати за президент

На този етап ГЕРБ обсъжда пет имена за кандидати за президент, съобщи във Велико Търново зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от "Дарик", но отказа да обяви конкретните хора, защото темата остава отворена и ще бъде несериозно, ако се обявят към момента.

"Още нямаме окончателно решение коя кандидат- президентска двойка ще бъде представена пред обществеността. Всеки, който има необходимите качества и покрива Конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат и мога да заявя, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", каза Цветанов.

Той не даде категоричен отговор дали коментираните имена са от структурите на партията, но не изключи възможността избраната кандидатура да бъде подкрепена и от други формации.

"ГЕРБ има своята история и идентичност и е логично партията да участва самостоятелно на избори", посочи още Цветанов.

Цветанов не коментира и дали сегашният президент Росен Плевнелиев е част от обсъжданите кандидатури. Той обаче отбеляза, че в своя мандат държавният глава е доказал, че е широкоскроен и може да обсъжда теми с всички национално отговорни партии и да търси консенсус по взимането на важните стратегически решения.

Цветанов допусна кандидатурата, издигната от ГЕРБ, да бъде подкрепена от други партии и неправителствени организации, които не издигат свои кандидати. По думите му обаче партията има своя идентичност и е логично да се яви самостоятелно на тези избори.

По отношение на готвения от опозицията вот на недоверие, Цветан Цветанов заяви, че това е част от парламентарната практика и не вижда нещо драматично. "Това ще даде допълнителна мотивация на управлението. Когато има опозиция нейната критика винаги трябва да бъде градивна", заяви той.

Цветан Цветанов коментира и изявлението, което лидерът на ДСБ направи преди дни във Велико Търново. Тогава Радан Кънев призова всички структури на партията да бъдат в готовност на избори през май. "Нямам никакви притеснения. ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия и този комплекс, който имат някои, искащи да говорят и да се правят на значими", каза Цветанов.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини