Коледна елха за 1 млн плува, свети и пее с пушеци (видео)

Плаващата коледна елха в Джилонг, Австралия е висока 25 метра и тежи 10 тона. Тя вече е изтеглена на позицията си в залива Корио за втората си Коледа, подготвена да грейне в петък вечер.

Необичайната плаваща елха свети с 11 000 светлоотразителни дискове. Нейното светлинно шоу е синхронизирано с музика и ще продължи всяка нощ до януари. Кметът на Джилонг възнамерява тази година атракцията да бъде допълнена с машина за дим. Така докато музиката звучи фантастично, светлинните лъчи ще осветяват небето през дима, според думите му.

Първоначално сумата 1 млн. долара била определена за дървото в бюджета, като това трябвало да стигне за период от пет години, в което влизало строителството, съхранението и поддръжката. Но през август компанията, която стопанисвала дървото се оттеглила, с обяснение, че е не могат да предоставят услугата за договорената сума. Тогава градският съвет решил да управлява директно дървото през 2015 г.,  при което е много вероятно да надвиши бюджета. Някои от местните хора, а даже и съветници в градската управа, казват, че парите могат да бъдат похарчени по-добре.

Дървото е донесло неочаквани 10 милиона долара за града през периода около Коледа миналата година. По преценка на градските власти 30 000 души са присъствали на церемонията по запалването му през ноември 2014 г. и повече от 150 000 души са посетили дървото в периода около Коледа тогава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини