Сидеров отново на нощни проверки

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров, депутатът Десислав Чуколов и няколко техни привърженици отново наобиколиха малкото магазинче, в близост до НАТФИЗ на столичната улица "Раковски", около което избухна скандал преди десетина дни.

Този път "проверката" на същия магазин за цигари се оказа за друго - дали собствениците на "клекшопа"  спазват работното си време и дали са обявили цените на всички стоки.

В среднощната акция на "Атака" се включи и бившият депутат от партията Павел Чернев, съобщи bTV.

Проверката беше обяснена с това, че от "Атака" са подали сигнал до икономическа полиция и са отишли с тях да съблюдават изпълнението ѝ.

Преди два дни лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пореден сблъсък с органите на реда. Този път конфликтът бе предимно на словесно ниво. До него се стигна, след като по време на предизборен митинг в столицата Сидеров се оплака, че полицаите го бутали.

В продължение на 15 минути тогава националистът води диалог с началника на отдел „Охранителна полиция" към СДВР Борислав Муеров, като поиска униформеният да му се легитимира и го обвини, че е получил политическа поръчка да спре мероприятието. Междувременно в джоба на Сидеров имаше предмет, който приличаше на нож, съобщава БТВ. Служителят на МВР поиска националистът да покаже какво носи, но той не се подчини.

Припомняме, че на 16 октомври от "Атака" обявиха, че клекшопът на ул. „Раковска“ „Ай-М1“ не е имал разрешително да работи след 22:00 часа.

Националистите твърдят, че магазинчето работело денонощно, откакто било отворило, а нямало такова позволение. Тогава Actualno.com се свърза с Община „Средец“ и лично г-жа Граховска ни каза, че общината не е записала такова заключение в документа. На наш въпрос какво е наказанието за работа след установеното в разрешителното време, г-жа Граховска отговори, че глобите започват от 50 лева нагоре – зависи дали няма и друго нарушение. Правим проверки при жалби, преди сигнала на „Атака“ не сме имали друг, в който да се посочва, че клекшопът работи след 22:00 часа, уточни г-жа Граховска.

Припомняме, че според информация в медиите, сигналът за магазинчето, в което се продавали акцизни стоки без бандерол, е подаден около 22:30 часа. Твърдението на „Атака“ е, че това е станало точно в 22:16 часа – направил го е лично Десислав Чуколов с обаждане на телефон 112. Липсата на разрешение за работа след 22:00 часа е основание за „Атака“ да счита, че СДВР и „Икономическа полиция“ са действали незаконно при инцидента от петък (9 октомври). Националистите припомнят, че „Икономическа полиция“ е направила проверка на клекшопа между 01:10 и 01:40 сутринта в събота (10 октомври). Заради държанието си с органите на реда и със собствениците на магазинчето – Йордан и Александра Симеонови, прокуратурата поиска имунитета на Волен Сидеров. В отговор той обяви, че ще съди кой ли не за уронване на престижа и клевета – вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров, главния секретар на МВР Георги Костов, градския прокурор Христо Динев и говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини