Колоритна надпревара за 33-те места в Общинския съвет в Асеновград

Като всякаква може да бъде определена надпревара за местния парламент в Асеновград, но не и като скучновата и сива. В различните партийни и коалиционни листи на кандидатите за съветници в 33-местния ОбС могат да се видят имената на съпрузи, на деца на партийни лидери, на доскорошни съпартийци, разделили се къде с гръм и трясък, къде тихомълком.

Като най-колоритна се очерта двойката Гераксиеви. Съпругата Ваня, активна социалистка и член на червената партия, е в листата на местната коалиция "БСП - АБВ - Екогласност". Съпругът й Геракси пък, талантлив художник, известен с активната си гражданска позиция, намери място в листата на Зелените.

В три различни листи се позиционираха експартийни съмишленици. Доскорошният областен лидер на СДС Светозар Шуманов е водачът на Реформаторския блок, докато напусналите сините редици Атанас Ников и Петър Пейчинов влязоха в списъците на кандидати съответно на сформираната за вота местна коалиция "Реформатори с Кауза Асеновград" и на Зелените. В листата на РБ може да бъде видяно името и на Ивелин Тапалилов, син на лидерката на ДБГ в Асеновград. Самата тя не участва в нея.

Напусналият ДПС пък Фикрет Шабанов - Сепетчи, освен че поведе листата на ромската партия "Солидарност", е и кандидат за кмет. Първочално Шабанов беше издигнат като независим кандидат от инициативен комитет, чията регистрация в ОИК обаче бе заличена в рамките на няколо дни.

К.Нешева

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини