Коалиция „НС, ВМРО-БНД, БДЦ“: Ще намалим таксите за детска градина!

    Връщането на младите хора и припознаването им отново на Хасково като град и община, в които те могат да се развиват и да отглеждат децата си. Това е основната мисия на кандидатите за общински съветници от листата на местната коалиция „Народен съюз, ВМРО-БНД, Български демократичен център /БДЦ/“. Със седем основни точки в платформата си те влизат в изборната битка тази есен.

    Изградена от млади хора, заявката на местната коалиция за повече социални придобивки и икономическото съживяване на общината, представиха първите петима от листата.

    Водачът на кандидатите за Общинския съвет от Коалицията Александър Калемджиев обърна внимание на разнообразната политическа отсенка на листата с № 16 и посочи, че това говори за хора, готови на диалогичност.

    Драстичното намаляване на таксите в детските градини в първа и втора група, както и поемането от страна на общината на сумите за предучилищната възраст в забавачките, са част от мерките, за които бъдещият Общински съвет трябва да работи, обясни адвокат Ростислава Жекова, трета в листата. Конкретното предложение е задължителната такса за 1 и 2 група, която в Хасково е една от най-високите в страната, да падне на 10 лв. или изобщо да бъде премахната. Така от една страна ще се облекчат бюджетите на семействата, а от друга ще се стимулира посещаването на забавачка. По-добър диалог със синдикатите в сферата на образованието е друго от обещанията на Коалицията, подчерта втората в листата Недялка Иванова, като припомни, че вече втора година се бави сключването на колективен трудов договор на бранша с общината.

    Промяна на остарялата материална база в училищата по различни програми и проекти и постигането на по-уютна среда за учениците, е друга посока от образователната тематика, която заляга в платформата на местната коалиция. Като най-добра алтернатива на обществото от коалицията смятат, че ОбС трябва да работи и за насърчаването на раждаемостта, като се осигуряват средства за подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми и за ин витро процедури.

    Екосредата в Хасково е не на последно място в полезрението на партньорите в коалицията. Те са категорични, че вместо да се плаща за паметници и пластики, по-добре парите да бъдат съсредоточени в изграждането на приют за бездомни животни. Хасково е доста развит и интелигентен град, затова смятам, че ако успеем да построим приют, след това ще има помощ и от местния бизнес, и от различни организации, посочи Росица Кутелова, четвърта в листата на Коалицията.

    Самоволията, които сега царят в местната общинска администрация с отказа за извършване на услуги на гражданите, ако не са платените местните данъци и такси, трябва да прекратят. И това е воля на общинския съвет, който най-после трябва да заработи в полза на хората на Хасково, отбеляза 10-тият в листата Марин Пантов. „Искаме работещ общински съвет, който да не обслужва и облагодетелства само един кръг от хора! Ние искаме да живеем в този град и да се развиваме в него, защото искаме в този град да е и нашето бъдеще“, подчерта той.

    Намаляването на високата такса смет и нова методика, по която тя да се изчислява, по-ниска месечна такса за местостоянките на такситата, както и намаляването на „синята зона“, която в този си вариант затруднява движението в града, са други от точките, които изграждат предизборната платформа на местната коалиция.

    От "НС,ВМРО-БНД, БДЦ" смятат още, че час по-скоро в местен приоритет трябва да се превърне съживяването на местното производство. От Коалицията са разработили и конкретен план за стимулиране на дребния и средния бизнес в Хасково и съобщиха, че дори са с крачка напред в работата си, защото вече имат разговори с инвеститор, който освен, че може да осигури нови работни места, ще стимулира и местните производители.

    Местната коалиция издига и четирима кандидат-кметове на селата Стойково, Подкрепа, Николово и Конуш.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини