Нов маршрут за трафика на хора през България

За нов маршрут за вкарване на бежанци в България съобщи журналистът Стефан Ташев в ефира на Нова телевизия. Именно след негова телевизионна изява МВР се задейства и задържа 130 души в центъра на София. Ташев заяви, че по негова информация осъденият на две инстанции за радикален ислям Ахмед Муса е главно действащо лице. Явно нещо има там, добави журналистът.

Сега Ташев твърди, че хора се прекарват на българо-гръцката граница. Каналът всъщност е стар – при село Сив Кладенец, близо до Ивайловград. Още през 90-те години оттам са прекарвани българки, за да проституират в Гърция. Сега потокът е наобратно – към България, като каналджийски групи ги прихващат към Пазарджик и Пловдив, твърди Ташев.

Никой не знае какви са тези хора, откъде са. Прекарват се групи по 40-50 души, оттам заминават за Батак, след това Пазарджик, Пловдив и към границата със Сърбия. Прихващат ги ломски групи – като тази, заради която България се „прочу” в цяла Европа с камиона със задушили се 70 бежанци.

Как плащат бежанците – по стара арабска система, на следната база. В началото на маршрута „превозваният” плаща на каналджията, който му дава сертификат и го упътва кого да търси в крайната точка на маршрута, обикновено в Германия. Когато човекът стигне, той преставя документа и там му дават договорените пари.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини