Да ценим повече това, което ни обединява, отколкото разделя, иска Борисов

След като в годините назад народът ни е успявал да съхрани единството си и е преодолявал изкуствените разделения, вярвам, че и днес българите имаме мъдростта да ценим повече това, които ни обединява, отколкото ни разделя. Това заявява премиерът Бойко Борисов, поздравявайки всички сънародници по случай 130-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщават от „Дондуков 1".

Борисов смята, че като помним и пазим завета на предците ни, можем уверено и с общи усилия да работим, за да бъде страната ни стабилна и просперираща.

Поздрав към сънародниците си по случай празника отправи и лидерът на БСП Михаил Миков. Той изтъква, чеСъединението е български успех. Миков е категоричен, че ако уважаваме подвига на българския народ, ще постигнем нови успехи.

Лидерът на червените е категоричен, че „Съединението прави силата" е девизът, който трябва да ни води винаги, когато сме изправени пред трудности - икономическа безпътица, социални неравенства, етническо напрежение, международни заплахи.

Миков смята, че такива днес има достатъчно и само усещането за принадлежност към единна общност, стъпила здравона принципите за справедливост и солидарност, ще ни даде сили да се преборим за равновесие и благоденствие, всъщност за бъдещето на България.

Денят на Съединението се чества с различни прояви в цялата страна. Празнично шествие, заупокойна молитва и полагане на венци с военен ритуал се проведе пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война във Варна.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини