Двама затворници избягаха през дупка в оградата

Двама затворници са успели да избягат вчера от затворническото общежитие от отворен тип „Житарово”, разположено на 9-ти километър край Бургас.
Сигналът в Пето Районно управление в Бургас е получен около 17 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в морския град.

Констатирано е, че за времето от 14 ч. до 15.10 ч. през направена дупка в телената ограда на двора на общежитието избягали 23-годишен затворник от котелското село Градец, който излежава 2-годишна присъда за кражби и грабеж и 35-годишен затворник от Карнобат, излежаващ присъда от три години и осем месеца за кражби. По-младият беглец е трябвало да излезе от затвора след 2 месеца, а на по-възрастният са оставали още 2 г. от присъдата му.

В издирването са включени служители, както от  Пето РПУ, така и сили на Областната дирекция на МВР.

Близо 10 часа след бягството - около 22.20 ч. на улица „Пеньо Пенев” в бургаския квартал „Рудник” двамата затворници са задържани. Те направили опит да избягат от полицейските служители и оказали съпротива, което наложило използването на физическа сила и белезници. 

Установено е, че затворниците разкъсали телената ограда на общежитието и без да имат предварителна подготовка, през овощните градини, разположени около сградата, стигнали до с. Рудник.

Мъжете се крили в гористи места, придвижвайки се по безлюдни пътища. Въпреки това обаче са забелязани от местни граждани, които сигнализирали полицейските служители. 

При проведените разпити е установено, че бягайки двамата мъже имали намерение да стигнат до Слънчев бряг, където се намира семейството на 23-годишния мъж.

Двамата са приведени обратно в бургаския затвор. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас. 
 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини