Чаят с Местан скара лицата на „Протестна мрежа“

Красивите и умните протестъри - най-върлите противници на кабинета „Орешарски“, които скандираха „Оставка“ всеки ден пред Министерския съвет, се разпадат. Организацията им - „Протестна мрежа“, е на път да рухне заради чая, който пиха в четвъртък тарторите на структурата им заедно с лидера на ДПС Лютви Местан. На разпространения във Фейсбук запис се вижда, че на разговорите са присъствали двама от „героите“ от протестите на 2013-а - Николай Стайков и Антоанета Цонева.

Вчера един по един активисти на „Протестна мрежа“ започнаха да се оттеглят. Десетки съмишленици на организацията се отрекоха от нея и обвиниха участниците в чая с Местан в предателство.

„Приятели, мисля, че повече не мога да бъда полезен на мрежата. Боя се, че мафията отново успява да ни излъже и да подмени необходимите реформи с вариант, безвреден за нея - обяви във Фейсбук един от най-радикалните членове на групата - Манол Глишев. И добавя: - Някога подкрепях Реформаторския блок, а сега го презирам. Откривам, че е по-приятно човек да бъде маргинал, а не част от събития, които не одобрява.“ От доскорошните си съмишленици се отрече и Петко Ковачев, както и протестърката Сирма Мишева.

„Ако някой си въобразява, че ще стресне или ще уплаши Местан, значи е абсолютен малоумен идиот! А може би просто вече „добрите“ не са от Добрите...“, не скрива разочарованието си Жана Иванова.

През 2013 г. в. „Преса“ разкри задкулисната технология на забогатяване, използвана от някои протестиращи. Като източник е използван Тръстът за гражданско общество за Централна и Източна Европа, който е дал милиони на наши фондации. Така например Училището за политика на Саша Безуханова е получило около $300 000, небезизвестният протестър Асен Генов от Фондация „14 януари“ - близо $120 000, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева - $200 000.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини