8 дребни неща, по които хората съдят за вас

От момента, в който двама души се срещнат, те се преценява един друг и търсят знаци за наличието на качества като, почтеност, интелигентност и алтруизъм. 

Без значение дали става върос за среща или интервю за работа, малките неща имат значение - от здравината на ръкостискането, до това колко често си проверявате телефона. 

Представяме ви списък на нещата, чрез който хората най-често съдят за вас според форумни потребители. 

1. Ръкостискане

Здравото ръкостискане обикновено означава силен и уверен в себе си човек, а слабото - липса на увереност и човек който има склоност да търси лесния начин за постигане на нещата, пише форумен потребител. 

Изследователите подкрепят горната идея, че ръкостискането разкрива определени качества на характера.

Според едно изследване хората със здраво ръкостискане са екстроверти и емоционално експресивни и е по-малко вероятно да бъдат описани като срамежливи или невротици. 

2. Дали пристигате на време

Закъснявате за важна среща? Човекът, който ви чака може да си състави отрицателно мнение за вас. 

Активният човек ще успее да отиде на време, защото е самомотивиран, организиран и цени времето, докато този който обича да отлага ще се пилее поне час тук и там, казва Хумаира Сидикуи. 

Според науката хората, които редовно закъснавят не са непременно невъзпитани, но може би са по-безгрижни. 

3. Как се отнасяте към персонала в ресторанта

Никога не излизам с мъже, които са груби със служителите в ресторанта, казва Сати Мари Фрост. 

Дори специалистите казват, че може да разберете много за някого по начина, по който се държи със сервитьорите, камериерките или охраната. 

4. Накъде гледате, когато пиете от чаша

Човек, който гледа в чашата докато пие е по-интроспективен, самоанализиращ се, идеалист. Този който гледа над ръба на чашата има склонност да се влияе от другите, да се съобразаява с обстановката, по-безгрижен е, екстровертен и доверчив. Човек, който затваря очите си докато пие изпитва болка или дискомфорт или точно обратното удоволствие и облекчение. 

Да не говорим, че и избора на напитка също казва доста. 

5. Дали си гризете ноктите

Според един от форумните потребители гризането на нокти отправя ясно послание: че човекът се изяжда отвътре. 

Междувременно, изследователи твърдят, че хората които имат този вреден навик, или подобни навици като дърпане на косата например, често са перфекционисти и никога не са в състояние да се отпуснат напълно. 

6. Почеркът

Без значение дали правите списък или пишете любовно писмо, почеркът казва доста за вас. 

Според Рамеш Нагарадж хората, които натискат прекомерно химикала върху листа докато пишат са инати и самоуверени. 

Графологът Кати Макнайт казва, че дългите писма подсказват, че авторите им обичат да са сред хора, докато кратките предполагат, че са писани от интроверти. Букви наклонени надясно означават, че авторът им е приятелски насторен и сантиментален. Напълно изправените букви подсказват прагматизъм, а наклон наляво означава човек, който обича да се самоанализира. 

7. Колко често проверяване телефона си

Според изследване, ако непрекъснато проверявате имейла и фейсбука си, това означава, че сте емоционално нестабилни и, че се опитвате да повишите насторението си. 

8. Дали гледате хората в очите. 

Според един форумен потребител слабото ръкостискане и избягването на очен контакт, сигнализират за липса на самоконтрол и слаба воля. 

Според психолога Ейдриън Фърнам екстровертите гледат по-често и по-дълго събеседника си в очите при разговор, в сравнение с интровертите. Като цяло хората, които поддържат очен контакт по-продължително са по-самоуверени и доминиращи. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини