Борисов: Губим над 80 млн евро от санкциите срещу Русия

Премиерът Бойко Борисов заяви в Малко Търново, че ще постави пред Европейския сюз въпроса за многото пари, които страната ни губи от санкциите и контрасанкциите по отношение на  Русия.

Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони, добави той и смята да попита дали ще има спасителен план и за тези, които са най-ощетени от санкциите.

По думите на Борисов към момента изчислените загуби за страната ни са за над 80 милиона евро. Той подчерта, че България е една от най-пострадалите от санкциите, предаде БНР.

Борисов добави, че са направени необходимите промени за гръцките банки, който работят по българското законодателство, така че българите, които имат влогове с тях, могат да бъдат спокойни за парите си.

Още повече, че Европа каза, че при необходимост ще ни помогне, уточни той. Относно спасителният план за Гърция, Борисов посочи: "Спасителен план за Гърция още няма. Днес ще се събират финансовите министри. Ако се стигне до някакво решение, то тогава  утре ще ни съберат, за да се вземе политическо решение дали може или не може да се приложи този спасителен план."

В Малко Търново днес беше открито новото депо за отпадъци, изградено със средства по европейските програми.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини