Три села на протест заради свлачище: Господа управници, и ние искаме да живеем!

    Над 100 души от Лясково, Яврово и Добралък блокираха за десетина минути днес пътя Асеновград - Смолян при разклона за Асеновата крепост. Жителите на трите села искат свлачището под крепостта да бъде укрепено, а пътят да се разшири, за да може да се преминава. Настояват това да стане до края на юли. Протестиращите са най-засегнати от факта, че от затварянето на пътя са минали месеци, а мерки по укрепването му не са предприети.

    Община Асеновград подкрепя протеста, заяви зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев. Местната управа е изпратила до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане над 10 писма, разработила е и проекти за нейна сметка, като стойността на строително-монтажните дейности е малко над 2 млн. и 100 хил. лв. В края на миналата седмица секретарят на МКВП е посетил Асеновград, за да провери на място ситуацията.

    Пътят от Асеновград към трите села остава затворен. До приключване на укрепителните и ремонтни дейности ще продължат да се ползват обходните маршрути Добралък - местността Студенец и село Яврово - Куклен, който обаче е възможен само за автомобили с висока проходимост. Служители от Районното управление осъществяват контрол по изпълнение на заповедта, с която е въведено ограничението.

    Нужната сума за ремонта все още не е отпусната.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини