Фантомите в избирателните списъци са 1 млн. и 300 хил. души

Фантомите в избирателните списъци са милион и триста хиляди, съобщиха Михаил Константинов и говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНТ, по повод искането на президента за въвеждане на задължително гласуване. И двамата експерти не са убедени, че референдумът ще даде реален резултат, защото, за да е валиден, трябва да гласуват 3 милиона и половина избиратели.

"Ако не наберем сакралното число от 3 млн. и половина, все пак тези въпроси от референдума имат шанс да бъдат решени. Защо, защото очевидно броят на хората, които ще излязат ще надхвърли 20%, а ние ще сме длъжни да вкараме това нещо в НС, така, че там депутатите да бъдат така добри да решат тези въпроси", коментира математикът проф. Михаил Константинов.
"На този референдум би имало по-ниска активност ако нямаше паралелно и местни избори. Проблемът е в това, че трябва да се достигне избирателната активност от парламентарните избори, на които се гласува най-масово. И докато не бъде променен законът, всеки български референдум ще даде резултат, който трябва да бъде обсъден и потвърден от НС", каза от своя страна говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Зн
    знаещ
    5 0
    14:12, 8 юни 2015
    Ей,в скапана държава живеем!Не се наядоха за власт пустите мундари!!
Последни новини