Полицията издирва връстник на убития в Борисовата Георги

Полицията издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги, станало на 2 юни по обяд в Борисовата градина.

Криминалистите се опитват да идентифицират самоличността му. Младежът е на видима възраст близка до тази на убитото момче. 

Подозренията им са паднали върху конкретното лице след внимателен анализ на записи от видеонаблюдението до мястото на инцидента, записи от камери на частни имоти наоколо, както и на камери от метростанцията при Националния стадион, съобщи БНТ

Заподозреният като външни белези и поведение, което се наблюдава от записите, съвпада с изготвения от психолози профил на евентуалния убиец на Георги. Той няма криминално досие, не е познат на полицията. 

Криминалистите работят по различни версии за престъплението. Една от тях е, че Георги е намушкан от познат и не е очаквал нападението. В последните месеци момчето е било запалено по спорта, пише в. " 24 часа". 

Георги е тренирал фитнес и бокс в спортен клуб в "Драгалевци". Според приятелите му е можел да се защити, ако е нападнат с цел грабеж. 

Деветокласникът от Националната търговско-банкова гимназия бе открит мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето е  убито с един удар от нож в областта на сърцето. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини