Лиляна Павлова: Без пътища няма хляб и работа

Регионалният министър Лиляна Павлова коментира, че без пътища няма икономика, няма хляб и работа. Затова и кабинетът влага 100 млн. в ремонти на пътната мрежа.
В интервю за Нова телевизия Павлова допълни, че предстоящите ремонти на най компрометираните участъци от магистралите са изключително важни за бизнеса и за туристическия поток. 

"Опитваме се със 100 милиона да ремонтираме повече, отколкото управлението на БСП смяташе да направи.Опитваме се да вложим повече асфалт с по-малко пари”, заяви регионалният министър. 

Павлова категорично отрече да има злоупотреби при пътните ремонти.

"Къде да го нося този асфалт - в джоба си вкъщи ли?", попита риторично регионалният министър.

По повод критиките на БСП, че липсват реформи, а единственото разбиране за реформа на премиера Бойко Борисов е асфалтирането, Лиляна Павлова отговори, че критиците са късопаметни, защото самите те нямат нито един проект за Северозападна България.

"До 2009 г. за нито един път в Северозападна България нямаме нито проект, нито проектна готовност. Няма с какво да си пуснем фиша, за да си поискаме европейското финансиране”, отбеляза Павлова. 

Тя посочи, че още от първия мандат на Бойко Борисов като премиер е възложено проектирането на направлението София–Видин и участъка София–Мездра към "Дунав мост"-2. 

Регионалният министър подчерта, че в МРРБ има пълна мобилизация, но се изискват средства. 

Едно време планирали „Дунав мост”-2 да го има, но не планирали и не проектирали пътя. Проектирали сме го вече, но сега вече трябват пари. Само участъка Мездра-Ботевград е 340 млн. лева. 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок. За последните 15 години те управляваха три пъти и какво направиха?”, попита Павлова.

Тя каза още, че в момента тече финално асфалтиране на участъка Димитровград-Харманли от магистрала "Марица" и скоро той ще бъде готов.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини