Детски и младежки център с нов проект за млади доброволци

Нов проект спечелиха от ОП Детски и младежки център в Димитровград
Нов проект спечели ОП "Детски и младежки център" в Димитровград. Той е с надслов "Млади доброволци в Европа" и е на стойност
7944 евро.
Разработката на тукашния център е била високо оценена сред 20 проекта от международна комисия по програма "Еразъм+".
 
В рамките на  проекта ще работят двама млади доброволци от партньорските организации ИНДИКОТ -Тенерифе, Испания и Асоциацията на активните жени от Сосновец, Полша. Стартът ще бъде даден на 15 септември тази година, а дейностите трябва да приключат през месец юли 2016г. Доброволците ще работят заедно с членове на Общински ученически парламент и ученици от местните учебни заведения. 
 
Доброволците ще работят по предварително изготвена програма и ще участват във всички дейности и инициативи на центъра. Предвидено е обучение по български език на двамата доброволци, и посещение на местни читалища, клубове и културни институции. Младите хора ще предават своя опит на учениците от града и уменията си от различни области на науката и изкуството, и като се запознаят с нашата култура и традиции. 
 
Общуване на чужди езици, дигитална компетентност, обществени и граждански инициативи са част от дейностите. Ще бъдат организирани срещи, уъркшопове, културни събития, хепънинги и посещения на образователни и културни организации в Димитровград и региона, поясниха от ОП Детски и младежки център.
 
Dimitrovgrad.bgvesti.net
 
 
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини