Меркел: Германия работи с Русия, а не против нея

С визитата си в Москва канцлерът на Германия искаше да покаже, че Берлин работи заедно с Русия, а не против нея. Това заяви самата Ангела Меркел на пресконференция след преговори с руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

В реализирането на споразумението Минск 2 за Украйна може да се постигне напредък, необходимо е да се стремим към запазване на териториалната цялост на Украйна, каза тя.

Говорихме за военните действия по-специално при Широкино и край летището на Донецк и за опасността военните действия да се възобновят в други райони. Уверихме се един друг, че минският комплекс мерки е основата за намиране на решение. Засега не можем да кажем, че то ще е успешно, ние не разполагаме с нищо друго, затова е необходимо да продължим да работим в това направление, посочи Меркел.

Аз съм готова и същото мога да кажа от името на президента на Франция Франсоа Оланд, да продължа работата в това направление. Усетих днес същата готовност от страна на Русия, отбеляза тя.

Предстои ни още много работа. Нужно е да се реши въпросът за гражданската война в Сирия, на нас възлагат много очаквания, добави тя. 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини