Новото тото ще прави по 10 милионери на година

Пускат нова игра, за да инвестират в базите

Българският спортен тотализатор ще превръща поне 10-има българи в милионери на година.

Това увери спортният министър Красен Кралев, коментирайки революционните промени. Новостите влизат в сила за следващия тираж в неделя.

"При шестица джакпотът ще стартира от 1 милион лева, като към него ще се прибавят и натрупаните постъпления за съответния тираж. Така ще правим поне по 10 милионери годишно, обясни Кралев. - Вече са факт сериозни промени в досегашните игри, които да ги направят по-атрактивни за гражданите. Най-големите промени ще са в играта "6 от 49", разясни Кралев пред БНТ.

Скоро ще бъде пусната нова игра, която ще даде възможност да се натрупат суми за спортна инфраструктура. Цялата печалба, която БСТ генерира от тази игра, ще отива за строеж на спортна инфраструктура в градовете. Колкото по-голямо е участието на гражданите от съответния регион, толкова повече средства ще се отделят за него.

Красен Кралев категорично заяви, че българският спорт на 100% зависи от начина, по който се развива спортният ни тотализатор. "Целият бюджет на спортното министерство зависи от Българския спортен тотализатор. В момента бюджетът е около 70 милиона лева. Имаме пряко финансиране от тотото в размер на 18% от всички постъпления.

Субсидията, която идва от държавния бюджет, се формира на базата на отчисленията, които БСТ прави чрез заплащане на данъци и такси. Очаквам приходите на БСТ да се увеличат, защото усъвършенстваме сегашните игри, създаваме съвсем нови игри и навлизаме в нови пазарни ниши", посочи още министър Кралев.

Спечелилите джакпота излизат на светло
Oт 10 май се въвеждат промени в игрите на Българския спортен тотализатор, като най-много това важи за "6 от 49". Премахва се второто теглене и вече ще има само едно, в което ще се печелят от тройка до шестица. Цената на колонката във фиша се увеличава с 15 стотинки, но въпреки това тези 85 стотинки остават най-малкият залог от всички хазартни игри у нас.

Така се гарантира, че тройката ще бъде по-голяма от парите за един фиш с попълнени четири полета. Досега това често не се случваше. Друга важна новост е, че винаги след падане на шестица в следващия тираж джакпотът ще стартира с гарантирани минимум 1 милион лева. Като се прибавят към тях и постъпленията - например 150 000 лв., така всеки тираж ще се започва с джакпот от над милион.

Играта "6 от 42" се запазва в същия вариант, както и "5 от 35", но в нея се увеличава цената с 5 стотинки и става 50 ст. И тук целта е печалбите да нараснат.
"Променяме и правилата за играта "Втори тотошанс" и вече няма да има парични печалби, а само един автомобил. Ще се промени и начинът на изплащане на парите на късметлиите, разкри шефът на БСТ Дамян Дамянов.

- Всеки, ударил джакпот, получава 500 000 лева в срок от 45 дни, а не както досега цялата сума. Останалите пари ще се изплащат на равни вноски до 7 години, като в зависимост от джакпота ще се изчисли по колко пари на месец ще получава късметлията. Например, ако падне джакпот от 3,5 млн. лева, спечелилият го ще взема на месец по 30 000 лева на дата, която се определи от него. Ако джакпотът е по-висок, ще се изплащат и повече пари месечно за тези 7 години".

Спортният тотализатор планира и да започне да обявява имената на спечелилите големи печалби. "През годините тотализаторът е направил много хора милионери и почти всички останаха анонимни. Съвременните психологически изследвания и световните практики за отговорна игра доказват недвусмислено, че сдобиването изведнъж с милиони може да съсипе човек и напълно да обърка живота му.

Това е т.нар. синдром на внезапното забогатяване. Шокът и стресът, който изживява човек, станал милионер за една нощ, са огромни. В голям процент от случаите се стига до психически сривове, чувство за вина, вземане на неадекватни решения и буквално профукване на парите за няколко месеца, разбиване на семейства и дори до болести. При новите правила тези рискове ще бъде минимизирани", увери Дамянов.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини