Започват ремонтите на основни пътища в страната

Серия от пътни ремонти започват от днес в София и по магистралите "Хемус" и "Тракия". В столицата най-значимият ремонт е на "Цариградско шосе".
Рехабилитацията на булеварда ще протече на два етапа.

Първият стартира тази нощ - от Околовръстния път до бул. "Александър Малинов". Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинелите, ремонт на бордюрите и тротоарите, както и възстановяване на електрическите инсталации. Ремонтните дейности ще се извършват със застъпване и ще продължат до 10 юни. 

Вторият етап на реконструкцията на "Цариградско шосе" ще обхване участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър

Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19,5 млн.лв.

Обединението на "Трейс Груп Холд" и на свързаната с нея "Инжпроект" ООД ще извършват ремонта на две нови отсечки от "Цариградско шосе".

Миналата година булевардът беше ремонтиран от разклона за "Младост" до моста на 4-ти километра.Ремонти по "Хемус и "Тракия"

Ремонтни дейности стартират от днес и по най-амортизираните участъци по магистралите „Хемус” и „Тракия”. Движението ще се организира „шахматно”, за да може да се прехвърля от едната в другата лента, съобщи bTV.

100 милиона лева отпусна кабинетът за ремонт на най-проблемните отсечки от магистралите, като по план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. 

От магистрала „Тракия” ще се ремонтират три проблемни участъка – в районите на София, Пазарджик и Пловдив - от 5-и до 10-и километър, от 60-и до 90-и километър и от 119-и до 135-и километър. През активния летен сезон на "Тракия" ще има само два участъка с ремонтни дейности - на двата виадукта на 61 и 67 километър.

По „Хемус” ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна. Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали. 

Сериозни ремонти и в центъра на София

Сериозни ремонти ще има и в центъра на града - Руски паметник, бул. „Дондуков” и бул. "Евлоги Георгиев"

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди. 

Ще бъдат изградени 12 нови улици, между които ул. "Обиколна", бул. "Тодор Каблешков" от ж.к. "Бъкстон" до бул. "Цар Борис Трети", ул. "Народен герой". 

В началото на юни започва ремонтът на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". За началото на юни е предвиден и ремонтът на Руски паметник, срокът за изпълнение на проекта е 75 дни. 

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини