Андреас Лубиц е информирал Джърмануингс за "епизод на тежка депресия" по време на обучението си

Години преди да разбие самолета на Джърмануингс във френските Алпи Андреас Лубиц е информирал работодателите си, че е преживял "епизод на тежка депресия".

Заявлението е било направено по време на обучението му за пилот през 2009 г.

По време на вътрешно разследване предприето от Луфтханза е била намерена кореспонденция между Лубиц и училището, включително медицински документи, които той е изпратил във връзка с подновяване на обучението му.

Това означава, че Луфтханза, бащината компания на Джърмануингс е занела за битката на Лубиц с депресията и въпреки това му е позволила да продължи обучението си и в крайна сметка да стане пилот.

Първоначално изпълнителният директор на Луфтханза заяви, че Лубиц е бил 100% годен да лети, сега според него цялата открита кореспонденция и документите се предават на властите разследващи катастрофата.

Говорител на Луфтханза заявява пред CNN, че Лубиц е имал валиден медицински сертификат и е преминал всички тестове преди получаването му на сертификат за пилот.

По-рано говорител на прокуратурата в Дюселдорф заяви, че Лубиц е имал слонност към самоубийство в един етап от живота си преди обучението му за пилот и че се е подлагал на психотерапия преди получаването на лиценза.

Говорителят подчертава, че Лубиц не е имал самоубийствено поведение и не е проявявал агресия преди да разбие самолета.

Преобладава мнението, че Лубиц умишлено е разбил самолета, защото не е искал да се разбере за здравословните му проблеми.

Приятелката му е заявила пред разследаващите, че той е посещавал офталмолог и невропсихолог, като и двамата са се произнесли, че той е негоден да работи и има нужда от психологична помощ според източници от европейското правителство.

Според психолога Брайън Ръсел психологията може да обясни защо някой може да излее яростта предизвикана от това , че е възможно да изгуби работата си върху себе си като се самоубие, но няма психично заболяване, при което да изпратиш на сигурна смърт 149 невинни хора, които нямат нищо общо със здравословните ти проблеми.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини