"Ислямска държава" публикува списък с американски военни за убиване

Групировката "Ислямска държава" публикува списък с имената, адресите и снимките на 100 американски военни. Джихадистите призоваха своите поддръжници в САЩ да убият включените в него.

Крило на групировката, наричащо себе си "хакерско" твърди, че е разбило сървъри на военните, за да се добере до тази информация.

Източник от Пентагона е заявил, че информацията се проверява. Той допълва, че на военнослужещите винаги е било препоръчвано да спазват необходимите процедури за защита тайната на самоличността. Според него обаче вероятно данните не са "хакнати", а биха могли да са събрани и от други места, включително и социални медии. Семействата на набелязаните за мишени военни вече са уведомени.

Междувременно, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания в общо изявление изразиха тревогата си от настъпването на групировката и подобни на нея в Либия. Осъждат се скорошните атаки в различни либийски градове. В изявлението се декларира пълна подкрепа за правителството на националното единство. Изразява се съжаление, че воюващите страни в конфликта досега не искаха да сложат край на кръвопролитията, но и се привестства опитът за диалог с поседничеството на Мароко.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини