Признание: Средният пръст на Варуфакис е фалшификат

Германски телевизионен водещ призна, че е манипулирал записа, на който гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис ужким показва среден пръст на страната.
На видеоматериал, постнат снощи на сайта на обществената телевизия Цет Де Еф, Ян Бьомерман, засмян, признава, че обидният жест е изфабрикуван от него, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

След това той обяснява как е манипулирал записа.

Варуфакис е известен с острите си позиции към Германия. В неделя вечерта по политическо токшоу с висок рейтинг по друга германска обществена телевизия, А Ер Де, бе излъчен запис, на който гръцкият финансов министър, по онова време преподавател по икономика, показва среден пръст по адрес на Германия на конференция в Загреб през 2013 г.

Случаят предизвика скандал, който привнесе допълнително напрежение във и без това обтегнаните германско-гръцки отношения.

Самият Варуфакис отрече категорично да е показвал среден пръст и заяви, че записът е фалшификат.

Вчера Гърция прие закона за борба срещу бедността, който предвижда помощ за семействата с ниски доходи под формата на безплатно електричество, субсидии за наем на жилище до 220 евро на месец за 30 хиляди домакинства и ваучери за храна за около 300 хиляди гърци.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини