Григор Димитров се срина срещу квалификант във втория кръг в Акапулко

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още във втория кръг на турнира по тенис в Акапулко, след като отстъпи с 5:7, 6:4, 0:6 на американския квалификант Райън Харис за час и 45 минути игра.

Българинът направи силен втори сет, но в третия се срина напълно и не успя да вземе дори гейм. Световният №10 отстъпи по почти всички показатели на съперника си и не успя да защити титлата си от миналата година.

Хасковлията направи седем двойни грешки срещу само две на съперника си, който е 169-и в света. Успеваемостта на първия му сервис бе 45% срещу 50% на Харисън, а спечелените точки от първо подаване бяха едва 65% за Димитров срещу 84% на американеца. Българинът беше безгрешен само при реализираните брейк болове - две от две, но противикът му успя да го пробие в четири от деветте си възможности.

Първият сет започна с размяна на няколко сервис гейма. И двамата тенисисти изпитваха трудности при първи сервис, но все пак спечелиха по три свои подавания до 3:3. В седмия гейм Димитров за пръв път в мача стигна до брейкпойнт, който спечели от първия си опит.

Последваха два разменени сервис гейма и резултатът стана 5:4. Тогава, при свой сервис, българинът направи няколко поредни непредизвикани грешки, включително и на мрежата, които доведоха до три възможности за брейк на съперника му. Димитров спаси първата, но при втората Харисън не пропусна да изравни.

Последва срив в играта на хасковлията, който направи много непредизвикани грешки и загуби следващите два гейма, а така и сета с 5:7. Димитров беше толкова разстроен, че от яд счупи ракетата си в земята.

Вторият сет започна по най-добрия начин за българина и той проби сервиса на съперника си при първата си възможност. Димитров затвърди пробива си със успешен сервис гейм и поведе с 2:0.
Двамата тенисисти си разменяха успешни подавания до 5:4, а българинът започна да намира ритъма си. При свое подаване той стигна до три сет бола, и при втората си възможност да затвори сета го направи.

Третият сет беше кошмарен за българина и той не успя да спечели дори гейм, след като вкарваше едва 25% от първия си сервис. Харисън направи три поредни пробива и се поздрави с първи успех срещу тенисист от топ 10.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини