Асансьор получава сметки за ток

„Енерго-Про” праща уведомителни и ултимативни писма на асансьори и стълбища във Велико Търново. Преди няколко дни живеещите във вход Б на ул. „К. Паница” №9 в кв. „Бузлуджа” открили оставено на пощенските кутии писмо от енергото с получател кратко и ясно: „Асансьор.” В него от „Енерго-Про” надлежно уведомявали асансьора, че заради извършения от инкасаторите междинен отчет той – асансьорът, ще получи сметки за повече от 31 дни. Според домоуправителя на входа Орлин Джомов полученото писмо е пълен абсурд.
Проверка на „Монитор” в съседните блокове в кв. „Бузлуджа” установи, че и там живеещите през последните години са получавали странни писма, адресирани до асансьорите им. В едно от тях енергото заплашвало асансьора, че трябва да си плати около 150 лв. в определен срок, след което електроподаването щяло да бъде спряно. Хората от входа поискали да обжалват тази сума, но се оказало, че не могат, тъй като писмото не било адресирано до нито един от тях, а и самата сума в базата данни на енергото се водела записана на името „Асансьор”.

Така се оказало, че единствено асансьорът може и трябва да отиде лично да подаде жалбата. „Е, пустият асансьор не искаше да отиде. Как ли не го молихме, обещавахме да му купим ново огледало, да му лъснем бутоните, даже да му сложим светеща крушка вътре, само и само да отиде и да подаде жалбата. Но той не помръдна. Затова се наложи да съберем парите и да отидем и да платим тези 150 лв. Интересно, когато трябваше да ни вземе парите, касиерката в инкасаторския център изобщо не направи проблем, че не й е дошъл лично асансьорът на крака. А когато трябваше да се подаде жалба, това се оказа голям проблем”, с усмивка разказва един от обитателите на съседния жилищен блок.

Под снимката на публикуваното от Орлин Джомов писмо във Фейсбук и други търновци споделиха, че са получили странно адресирани писма от „Енерго-Про”. „При нас получихме такова за стълбището”, съобщава Маги Чолакова. Друг потребител пък съветва хората от входа да спрат да плащат тока на асансьора. „Като му пращат писмо на него и след като се води титуляр на партидата, нека той да им го плати”, смята Боян Цонев. Мъжът се чуди също дали ако асансьорът не си плати изхарчения ток, ще му изпратят съдия-изпълнител, който да му опише и продаде на търг копчетата, лампата, двигателя и въжетата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини