От днес Google спира достъпа до магазина си с приложения за жителите на Крим

От днес Google спира достъпа на жителите на Крим до онлайн магазина си с приложения Google Play. Действието на интернет гиганта е следствие на наложените от САЩ санкции срещу Русия, които забраняват вноса и износа на продукти и услуги.

"Наскоро бяха наложени санкции срещу Крим от САЩ и Европейският съюз. Ние сме американска компания и трябва да се съобразяваме", обяви говорител на интернет гиганта.

Вече е спрян достъпът до услугите за онлайн реклами като AdWords и AdSense. Спрени са и плащанията на клиентите на тези услуги, което е технически невъзможно, защото много международни банки са спрели разплащанията до и от Крим.

От днес Google спира и достъпа до Google Play в Крим, който се използва от устройствата с мобилната платформа Android. Някои потребители съобщават, че достъпът им е бил спрян още на 29 януари.

Засега Google ще продължи да предлага основните си уеббазирани услуги в Крим. Това включва търсачката, Gmail, Google+ и Google Maps, тъй като са безплатни.

По-рано този месец Apple и PayPal също прекратиха предлагането на платени услуги в Крим. Apple прекрати и продажбите на устройства. MasterCard и Visa пък преустановиха своите банкови операции още през декември миналата година.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини