Депутатите ще се занимават днес само с парламентарен контрол

Днешното заседание на Народното събрание е посветено изцяло на парламентарен контрол, заради натрупалите се през 25-дневната ваканция и преди това въпроси към министрите. Премиерът Бойко Борисов ще отговаря на питане на бившия външен министър Кристиан Вигенин (БСП) за политиката на кабинета към Македония.

Вигенин ще пита икономическия министър за преговори по Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. През юни миналата година, когато Вигенин беше все още министър, Съветът по европейските въпроси към Министерския съвет реши България да настоява въпросът за отпадането на визовите ограничения да бъде поставен категорично в преговорите между Европейския съюз и САЩ по Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство. Въпросът идва ден след визитата на държавния секретар на Американския конгрес Джон Кери в София.

Миглена Александрова от "Атака" пък пита вицепремиера Томислав Дончев за размера на европейските земеделски субсидии у нас и в Евросъюза. Транспортният министър Ивайло Московски ще отговаря на депутатски питания за проблемите в БДЖ - сигурността на превозите и спирането на 38 влака.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини