Откриха фюзелажа на падналия в Яванско море самолет

Кораб на Военноморските сили на Сингапур е локализирал фюзелажa на катастрофиралия пътнически самолет на AirAsia в Яванско море миналият месец, обяви военният министър на Сингапур, предаде „Франс прес".

Военният министър Нг Енг Хен написа във „Фейсбук", че е бил информиран от един от военните кораби на Сингапур, MV Swift Rescue, който участва в спасителните операции, че „е локализирал фюзелажa на самолета на AirAsia в Яванско море". Министърът качи и снимки с корпуса на самолета под водата.

Говорител на ВМС на Индонезия, цитиран от Ройетерс, каза, че не може да потвърди на снимките дали това е корпусът, но подчерта, че обектът е с дължина 20 метра, широчина 7 метра и височина 3 метра.

Самолетът с полет QZ8501 на индонезийския клон на AirAsia загуби контакт с контролната кула при неблагоприятни метеорологични условия на 28 декември при полет от Сурабая до Сингапур. На борда на самолета имаше 162 души. През последните дни извадиха двете „черни кутии" на самолета, които ще дадат яснота какво точно се е случило.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини