Трагедия в Шанхай помрачи празника (видео)

Трагедия в Шанхай, където 35 души загинаха и 48 бяха ранени при блъсканица в навечерието на Нова година, помрачи празника, предадоха световните агенции.
Властите в източния китайски мегаполис разследват причините за тежкия инцидент, който станал около 25 минути преди полунощ и вероятно е бил причинен от разпръскване на фалшиви долари от покрива на висока сграда, съобщи БТА.

На банкнотите пишело „Щастлива 2015 година”, предадоха руските агенции.

В резултат множеството, събрало се на централен площад, за да посрещне 2015 г. се втурнало да събира парите.

По последни данни при последвалата блъсканица са загинали 35 души, а други 48 са били ранени. Те са настанени в болници. По непотвърдени информации сред жертвите има и деца.

След трагедията властите забраниха всички новогодишни тържества на открито.

Китайският президент Си Цзинпин поиска разследване на фаталното стълкновение, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от ДПА.

Си призова властите да не допуснат повтарянето на такива инциденти.

Премиерът Ли Къцян подчерта важното значение на обезопасяването на публичните места, особено време на празници, с цел гарантиране на обществената сигурност и на социалната стабилност.

Той призова за полагане на всички възможни усилие за спасяване на живота на ранените и поднесе своите съболезнования на близките на загиналите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини