8-годишно дете почина заради липса на хирург

8-годишно дете от заветското село Иван Шишманово е починало пред Спешното отделение на болницата в Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Момчето било доведено от родителите си в 17.45 часа на 28 декември с болки в корема, гадене и повръщане. Дежурният лекар поставил диагноза „чревна непроходимост” и детето било е изпратено за ехография и допълнителни изследвания.

След консултация с педиатър то било пренасочено към хирург, но поради липса на детски хирург в Разград - препратено към Варна.

Около 19.15 часа, поради влошаване на състоянието на малкия Т.С., родителите се върнали с него в Спешното отделение, където той починал.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.123, ал.1 от НК. Според законовия текст, който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

В края на ноември трима лекари - д-р Михаил Маджунов, д-р Иглика Станчева и д-р Юлиян Рангачев от болница "Царица Йоанна" в София, бяха осъдени условно за смъртта на 4-годишната Гергана Илиева. Момиченцето почина на 23 декември 2010 г. след операция на сливици. По време на делото бе доказано, че причината е лекарска грешка, основно на д-р Маджунов, който го оперирал първо.

Спасяват бебе в "Пирогов"

Междувременно новородено бебе от Благоевград е спешно транспортирано в „Пирогов”, съобщиха от благоевградските лекари пред ‘‘Фокус’’. Вчера късно вечерта в реанимация на лечебното заведение е настанена бременна жена в тежко състояние. Веднага е свикан екип, който е извадил със секцио недоносеното дете. То веднага е транспортирано в София. Към този час майката е в стабилно състояние.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    БОБИ
    0 0
    18:02, 29 дек 2014
    А за смъртния случай във витал първомай що не пишете
Последни новини