Заловиха агент на Мосад, охранявал лидера на „Хизбула”

„Хизбула" обяви, че е разкрила израелски шпионин, който е действал като охрана на лидера на групировката, съобщава ливанският сайт Elnashra, предаде израелската медия Ynet.

Ливанската организация твърди, че член на тяхното звено „910", което отговаря за чуждестранни операции, е работел за Мосад.

Предполагаемият израелски шпионин е имал много отговорности, отбелязва кувейтският вестник Ал Рай. Една от задачите му е била да следи за предприеманите мерки за охрана на лидера на „Хизбула" Хасан Насрала.

Групировката е освободила високопоставени членове след разкриването на шпионина, пише още изданието и допълва, че тя „се е отървала от бактерията" след ареста.

Залавянето на шпионина е станало преди няколко седмици и „Хизбула" е решила да пусне информацията „като доказателство за бедствие, сполетяло израелското разузнаване, което изгуби надежден източник на информация в „Хизбула", според Elnashra.

Сайтът допълва, че шпионинът, идентифициран само като М. Ш., е работил като бизнесмен и „често е пътувал в чужбина по работа".  Задържаният шпионин на Мосад е бил предаден на ливанската армия, за да бъде изтръгната информация от него за израелското разузнаване. Арестуването му е извършено след завръщането му от пътуване в чужбина, където той се е срещнал с израелски разузнавачи.

Източници в Бейрут казаха, че представители на групировката са следели шпионина известен период.

Смята се, че той е бил вербуван преди 8 години в страна в Азия и се подозира, че е предал информация на израелското разузнаване за елиминирането на ръководител на „Хизбула" през 2009 година. Също така има данни, че е помогнал за предотвратяване на терористични атаки в Кипър, Перу и Тайланд.

Израел не е коментирал информацията за задържания агент.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ум
    умен съм нали
    0 0
    16:59, 17 дек 2014
    А кажете ми,какво е това,юдо исламска папла4.свине,слуги на сатана,дявола,парите,лъжата,убийствата.психи4но болни хора.ле4ение,изстрел в тила-дахау
Последни новини