Бареков призова за ново правителство

Николай Бареков призова за ново правителство и нова коалиция след януари. „Тази коалиция е политически миш-маш. Тя е изчерпана и краят й е предизвестен. Провалът ще се случи, по-добре да стане по-рано политически, за да не стане икономически провал през месец март. След януари трябва да се мисли в посока ново правителство и нова коалиция. Според мен този модел е изчерпан“, каза лидерът на „България без цензура“ и член на ИБ на групата на ЕКР в Европарламента. Бареков бе гост в сутрешния блок на БНТ.

Няма промяна в начина на правене на политика в България, гледаме един и същи филм, каза евродепутатът по повод скандалите около назначението на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура. „Отново актуален е въпросът кой. Кой предлага тези хора, кой предложи Бинев, кой предложи Лукарски за министър на икономиката – същите тези, които говореха, че ще свалят Борисов от власт, а след това го качиха съвсем безпринципно. Разлика в назначението на Бинев, в това на Пеевски за шеф на ДАНС преди време, в избора на министри няма. Купува се политическо влияние по елементарен начин. Съветвам колегите да се осъзнаят“, апелира Бареков в ефира на БНТ.
Той коментира и случващото с „Южен поток“. „Две големи корпорации имаха интереси към непрозрачното строителство на газопровода – ГЕРБ и ДПС, казах това и преди изборите, сега то се видя. Борисов направи добър ход – прехвърли темата към ЕС, призна лидерът на ББЦ. „Трябва да поискаме незабавна защита оттам, за да ни се отпуснат помощи за газовите връзки с Румъния и Гърция“, посочи Бареков. Той смята, че трябва да се върне Иран на масата за преговори, след като подпише нуклеарното споразумение с Шесторката.

Евродепутатът не спести критиките си към реакцията на българските политици за газопровода, определяйки ги като инфантилни.

Уж всички са „за“ строежа на „Южен поток“, а Реформаторите се радваха, че Путин го спира, все едно сме станали четвърти на Световното, напомни Бареков.

Аз бях единственият български политик, който постави въпроса в енергийната комисия в Европейския парламент, тогава еврокомисарят г-н Мигел Ариас Канета,

каза, че това е проект, който страда от липса на прозрачност, разказа евродепутатът.

Шест правителства работиха по този проект. Костов направи всичко възможно руският газ да стигне до Турция, но е и до нас. Не е професионално да си министър-председател, без значение дали се казваш Орешарски или Борисов, и да твърдиш, че не си чел договора за „Южен поток”. Това е политически безотговорно, допълни Бареков.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    /
    /
    1 0
    17:37, 5 дек 2014
    Барека е прав макар че не е за управляващ прекалена лопата е нагаждач лецемер и фанфарон До него вдясно виждам вътрешния министър росен петров
  • 2
    Ми
    Мина
    1 0
    20:33, 6 дек 2014
    Гладна кокошка просо сънува.Сигурно се вижда и като премиер за два мандата.Просто сега всички трябва да мислят как да измъкнат страната.Няма червени,няма сини , няма леви,десни или център.Има единствено България и тя е над всички.Иначе мътните ги взели.

Случаен виц

Последни новини