Патриотите могат да оттеглят подкрепата си за кабинета

Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си за кабинета заради назначението на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.
Това обяви пред БНТ съпредседателят на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Доц. д-р Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС, но премина към Народна партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок.

Орхан Исмаилов е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и бивш член на Комисията по разкриване на досиетата. Роден през 1979 г. в Търговище, той завършва военния университет “Васил Левски” и право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. През 2012 година става доцент с монографичния труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи – стратегически приоритет на политиката за национална сигурност“.

"Орхан Исмаилов е представител на протурската партия "Свобода и единство". Има декларация на НФСБ за оттегляне подкрепа от кабинета, днес ще го обсъдим с коалиционния ни партньор ВМРО и ще получите повече информация, след като вземем общо решение", коментира Симеонов пред националната телевизия и бе категоричен, че е напълно възможно това да стане.

Пред в. "Сега" той бе още по-твърд, заявявайки, че е национално предателство "турски агент" да заема поста на зам.-министър на отбраната. Това е гавра с българския народ, добави Симеонов.

Назначаването на Орхан Исмаилов от партията на Корман Исмаилов за зам.-министър на отбраната е удар срещу ДПС, защото през годините тя си изработи ореола на единствената партия, чрез която българските турци могат да достигнат до високите държавни постове - около такова мнение се обединиха в ефира на TV7 социологът Кольо Колев и математикът проф. Михаил Константинов.

Според тях това е опит за отклоняване на кадри от ДПС - политическа игра, която не се разбира от ниското ниво. Създава се обаче напрежение в коалицията и след като не го искат, не би трябвало да го предизвикват, заявиха още анализаторите, според които Реформаторите дърпат тигъра за опашката.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини