Над сто деца от ОДК вече ще репетират в уютна и комфортна среда

Над сто деца от десет самодейни групи към Общински детски комплекс ще репетират в изключително благоприятни условия след направения ремонт от община Момчилград в читалище „Нов живот“. Досега ОДК се помещаваше в стара сграда в близост до ПГ по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски“, където условията не бяха никак добри. Огледът на администрацията показа, че мазилката по стените е изронена, а заради неуплътненост на сграда отопляването през зимния период става изключително трудно.

След особено тревожното състояние на помещенията ръководителят на ОДК Детелина Рътова е сигнализирала кмета на общината Акиф Акиф и поискала съдействие за ремонта им. От своя страна градоначалникът е обсъдил належалия проблем с отговорните служители от общинска администрация и наредил за незабавното му разрешаване. След последвали разговори с ръководството на читалище „Нов живот“ е било взето единодушно решение самодейците от ОДК – Момчилград да провеждат своите занимания в центъра на града, където се помещава културната институция.

„Искам да изразя изключителни благодарности към ръководството на община Момчилград за скоростната реакция предвид многото проблеми в сградата, с които се сблъскахме напоследък. Ремонтът на трите стаи, които са ни предоставени от общината в читалище „Нов живот“ започна буквално броени дни след срещата ни с кмета“, заяви Детелина Рътова.

На дневен ред вече е репетирането на децата на безопасно място за тях и при благоприятни условия. „Макар да сме създали уют във вече стария ни дом имахме голяма нужда от приветлива среда“, сподели Рътова.

Въпреки ограничения състав на ръководители, самодейците от Обединен детски комплекс очароват гости и жители на града със своите изяви по време на чествания на официални празници. От създаването си насам Общински детски комплекс заема своето престижно място в културния живот на Община Момчилград. Комплексът е място, където децата и учениците търсят интересни занимания в свободното време, намират нови приятели, развиват своите таланти и дарования, получават възможности за изява. Има сериозен интерес към заниманията ни по изобразително изкуство, надяваме се в бъдеще да разширим обхвата си, очаква ръководителят на ОДК.

Под егидата на ОДК-Момчилград занимания провеждат три танцови и три вокални групи, два клуба по изобразително изкуство, детска вокална група „Златна ябълка“ и школа по народно пеене. В тях се обучават млади таланти от втори до единадесети клас. Всички те провеждат занимания в повечето дни целодневно.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини