Спряно е движението някои влакове

Прекъснато е движението на влакове в няколко железопътни участъка в страната вследствие на обилните валежи, информират от НКЖИ. Причините са наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.

Днес няма да се движат влакове в следните жп участъци:

Преустановено е движението в междугарието Димитровград-север - Меричлери, поради наводнен железен път.

Прекъснато е движението и в междугарието Димитровград - Хасково, поради наводнен железен път и изнесена баластова призма.

Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура" са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по железния път.

Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец - Плачковци. Там вследствие на падналия макър сняг е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на Поделение „Електроразпределение" към НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета за осигуряване на габарит.

Проблемен остава и жп участъка Цветино - Велинград, където има паднали дървета върху железния път. Аварийни екипи на НКЖИ работят по жп трасето и възстановяване на движението.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини